Gehaktballetjes met rijst (stekelvarkentjes)

    Gehaktballetjes met rijst (stekelvarkentjes)

    6keer bewaard
    1uur10min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Dit is veruit het beste recept voor gehaktballetjes met rijst dat ik ooit heb gehad. Mijn moeder kreeg dit recept kado toen ze in 1970 trouwde. Het recept bevat aanwijzingen om de balletjes op het fornuis of in de oven te maken. De rijstkorrels steken soms een beetje uit de gehaktballetjes, vandaar de naam stekelvarkentjes. Ik hoop dat je net zo zal genieten als wij in onze familie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr rundergehakt
    • 90 gr ongekookte witte rijst
    • 120 ml water
    • 55 gr ui, versnipperd
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel selderijzout
    • 1/8 theelepel knoflookpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 blik (van 400 gr) tomatensaus
    • 235 ml water, of meer indien nodig
    • 2 theelepels worcestersaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng het gehakt met de rijst, 120 ml water, ui, zout, selderijzout, knoflookpoeder, en zwarte peper in een kom. Kneed 12 balletjes.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes, draai ze af en toe om, tot ze gelijkmatig bruin zijn geworden. Laat ze uitlekken en gooi het overtollige vet weg. Schenk de tomatensaus, 235 ml water, en worcestersaus erbij in de pan, en zet het vuur tot medium-laag. Dek af, en laat sudderen tot de gehaktballen niet meer roze van binnen zijn en de rijst gaar is, ongeveer 45 minuten. Voeg, terwijl je roert, meer water toe als de saus te droog wordt.

    Aanwijzingen om in de oven te bakken:

    Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de gehaktballetjes in een vierkanten bakblik of ovenschaal van ongeveer 20X20X5 cm. Vermeng de ingrediënten zoals boven aangegeven en schenk deze over de gehaktballetjes. Dek de ovenschaal af (bijvoorbeeld met aluminiumfolie) en bak in ongeveer 45 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren