Mijn oma's bramen cobbler recept

    Mijn oma's bramen cobbler recept

    3keer bewaard
    1uur


    19 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze cobbler warm met een bolletje ijs (of twee)...Je kunt deze taart met vers of bevroren fruit maken. Ook lekker met frambozen, perziken, of kersen. Mijn nieuwe favoriete cobbler is met 300 gr verse perziken en 250 gr verse bramen!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 575 gr bramen
    • 2 eetlepels maïzena
    • 300 gr suiker
    • 475 ml water
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 135 gr suiker
    • 225 gr boter
    • 160 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in van ongeveer 22x33cm in.
    2. Leg de bramen in een grote pan, voeg maïzena en 300 gr suiker toe. Schenk het water erbij. Breng aan de kook, terwijl je goed roert. Blijf voortdurend roeren totdat de bessen zijn ingedikt, ongeveer 5 minuten. Giet het mengsel in de voorbereide ovenschaal.
    3. Klop de bloem, bakpoeder, zout, en 135 gr suiker samen in een beslagkom. Snij de boter in hele kleine blokjes en voeg bij het mengsel. Roer de melk erdoor tot er een zacht deeg ontstaat. Drapeer daarna voorzichtig (lepel voor lepel) het deeg over het warme bramenmengsel in de ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot goudbruin, 30 tot 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren