Noedels met kool en gehakt

    Noedels met kool en gehakt

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn man vindt deze noedels heerlijk. Lekker voor een koude avond, echt comfort food!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 15 gr boter
    • 1 halve krop witte kool, fijngehakt
    • 235 ml kippenbouillon
    • 180 ml slagroom
    • 1 theelepel zout, of naar smaak
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 450 gr gehakt
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder (of gewone paprikapoeder)
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 75 gr ongekookte eiernoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kool toe en bak tot deze iets slinkt, ongeveer 5 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot het vocht is verminderd, ongeveer 10 minuten. Roer de slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Houd de kool warm op laag vuur, terwijl het gehakt wordt voorbereid.
    2. Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur en rul het gehakt bruin. Voeg de ui toe en bak gaar, ongeveer 5 minuten. Roer de gerookte paprikapoeder en mosterdpoeder erdoorheen. Voeg, al roerende, het koolmengsel en de eiernoedels toe, en breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af met een deksel, en laat zachtjes koken tot de noedels gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Giet er water bij indien nodig, zodat de noedels niet droogkoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren