Mexicaanse havermoutkoekjes

    Mexicaanse havermoutkoekjes

    5keer bewaard
    25min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn overheerlijke havermoutkoekjes met een Mexicaanse twist (de chocola). Mensen willen altijd het recept weten. Probeer Mexicaanse chocola te krijgen bij een speciaalzaak, al kun je het ook met gewone pure chocola maken natuurlijk, dit heeft alleen een iets andere smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 245 gr havermout
    • 85 gr Mexicaanse chocolade (of pure chocolade en een snufje kaneel)
    • 225 gr zachte boter
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kaneel, of meer naar smaak
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    2. Doe de havermout in een blender en pulseer de blender op hoge stand gedurende 2 seconden, ongeveer 5 of 6 keer. Giet de havermout over in een kom.
    3. Breek de chocolade in stukken, doe ze in de blender, en blendeer tot poeder. Blendeer de chocolade met tussenpozen, anders smelt de chocolade door de hitte van de blender. Schep de chocolade regelmatig om in de blender om smelten te voorkomen. Voeg, als de chocolade een poedervorm heeft aangenomen, de chocolade bij de havermout in de kom. Zet opzij.
    4. Klop de boter, bruine basterdsuiker en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een glad beslag. Klop een ei door het mengsel tot het volledig opgenomen is. Voeg het tweede ei toe samen met het vanille-extract. Blijf kloppen met de mixer.
    5. Meng de bloem, kaneel, bakpoeder en zout samen in een aparte kom. Voeg het boterbeslag toe en roer tot goed vermengd. Voeg nu ook het havermout en chocolademengsel toe. Roer goed. Maak de koekjes door met een theelepel hoopjes beslag (ongeveer 5 cm van elkaar af) op een niet-ingevette bakplaat te leggen.
    6. Bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes aan de rand bruin beginnen te worden en in het midden stevig zijn. Laat enkele minuten op de bakplaat afkoelen en laat vervolgens compleet afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren