Mexicaanse empanadas met pompoen

    Mexicaanse empanadas met pompoen

    1keer bewaard
    1uur


    39 personen hebben dit gemaakt

    Traditionele pompoenempanada's, maar dan op mijn manier! Pas gerust de kruiden aan naar smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 370 gr bloem
    • 65 gr suiker
    • 1,5 theelepel zout
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 200 gr plantaardige margarine
    • 235 ml warm water
    • 980 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 2 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1,5 theelepel kaneel
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1 losgeklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
    2. Pak een grote kom, en meng daarin de bloem, 65 gr suiker, en 1,5 theelepel zout samen. Kneed de boter door het bloemmengsel tot grove kruimels. Voeg dan, al roerende, het water toe, ongeveer 2 eetlepels per keer, totdat het deeg bijelkaar blijft. Kneed het deeg nog een paar keer in de kom, en leg het dan op een met bloem bestoven werkblad. Snij het deeg in vieren en snij elke kwart weer in drieën totdat je 12 gelijke porties hebt. Rol de porties op tot 12 deegballetjes. Bedek ze met een bloembestoven theedoek, en laat ze even rusten terwijl je de vulling maakt.
    3. Meng de pompoenpuree, 2 eieren, 200 gr suiker, 1 theelepel zout, kaneel, gember, en kruidnagel en tot een glad beslag. Rol de 12 deegballetjes één-voor-één op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne cirkels van ongeveer 15 cm in doorsnede. Schep ongeveer 5 eetlepels pompoenvulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw het deeg dubbel in een halve maan, en duw de randen goed dicht met een vork. Doe dit 12 keer. Leg de empanadas op de voorbereide bakplaat. Bestrijk de bovenkant van elke empanada met het losgeklopt ei.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de vulling heet is en de korst goudbruin, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren