Mexicaans streetfood: maïssalade

    Mexicaans streetfood: maïssalade

    2keer bewaard
    20min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb een tijdje in Zuid-Californië gewoond en daar at ik wel eens heerlijk gegrilde maïskolven bereid met boter, mayonaise, Cotija kaas, chilipoeder en limoen. Ze waren zo lekker! Daarom heb ik dit recept geprobeerd na te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 850 gr maïs in blik, niet uitgelekt
    • 15 gr boter
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 35 gr geraspte Cotija kaas (of Parmezaanse)
    • 1 snufje chilipoeder, naar smaak
    • 2 eetlepels limoensap, of naar smaak
    • 1 steeltje koriander voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de maïs in een pan op hoog vuur tot het kookt. Giet af, laat de maïs goed uitlekken, en keer weer terug in de pan. Roer de boter, mayonaise, en Cotija kaas erdoor. Breng op smaak met chilipoeder en limoensap. Serveer de salade in een schaal en garneer met wat verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren