Mediterrane gegrilde karbonades

    (34)

    Zeer eenvoudig en oh zo lekker! En wat zo mooi is, is dat je de meeste ingrediënten meestal al in huis hebt. Zo eet ik karbonades het liefst. Ik hoop dat je net zo gaat genieten van dit recept als ik.


    27 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels gedroogde salie, fijngehakt
    • 2 theelepels gedroogde rozemarijn, fijngehakt
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel venkelzaad, fijngehakt
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1 laurierblad, fijngesneden
    • 1,5 theelepel zout
    • 4 karbonades
    • 80 ml olijfolie, extra vierge

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de salie, rozemarijn, tijm, venkelzaad, suiker, laurierblad en zout samen in een kom, en meng goed. Wrijf beide kanten van de karbonades in met het kruidenmengsel, en smeer ze in met olijfolie. Laat een paar uur of een hele nacht in de koelkast marineren.
    2. Verwarm de buitengrill voor op matig vuur, en smeer een beetje olie op het rooster.
    3. Grill de karbonades tot ze bruin zijn, mooie grill-markeringen te zien zijn, en het vlees niet meer roze van binnen is, ongeveer 4 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste deel van een karbonade moet minstens 70°C aangeven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (34)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties