Quinoa ontbijtpap

    Quinoa ontbijtpap

    27keer bewaard
    25min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa met dadels, abrikozen, geroosterde amandelen, honing en kaneel. Dit ontbijt wordt vaak aan de Middellandse Zee gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr ongeroosterde amandelen, fijngehakt (of geroosterde amandelen)
    • 1 theelepel kaneel
    • 170 gr quinoa
    • 475 ml melk
    • 1 theelepel zeezout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eetlepels honing
    • 2 gedroogde ontpitte dadels, fijngehakt
    • 5 gedroogde abrikozen, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Rooster de amandelen in een koekenpan op middelhoog vuur tot net goudbruin, 3 tot 5 minuten, zet opzij.
    2. Verwarm de kaneel en quinoa in een pan op middelhoog vuur. Voeg de melk en zeezout toe en roer goed. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan, en laat 15 minuten sudderen. Roer de vanille, honing, dadels, abrikozen, en ongeveer de helft van de amandelen door het quinoamengsel. Dien de pap op met de resterende amandelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Lijkt op wat ik wel eens maak met rijst.. zou het ook met amandelmelk lukken? - 06 nov 2014

    mauricedeboer
    0

    - Gewaardeerd op - 14 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren