Groene chili

    Groene chili

    4keer bewaard
    5uur


    50 personen hebben dit gemaakt

    Groene chili maak ik graag als ik gasten krijg. Als je vooraf al even de groenten roostert, bereikt je gerecht een dieper smaakniveau. Deze chili kan worden geserveerd als hoofgerecht met rijst, gevulde enchilada's, of met aardappelen en gekookte eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 tomatillo's (groene tomaat), geschild en gehalveerd
    • 3 Anaheim chilipepers - zonder zaadjes en gehalveerd (of een andere milde chilipeper)
    • 3 jalapeno pepers - zonder zaadjes en in de lengte gehalveerd
    • 1 middelgrote ui, gehalveerd
    • 1 groene paprika, zonder zaadjes en in de lengte gehalveerd
    • 1 eetlepel olijfolie, of zoveel als nodig
    • 1 snufje zout naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 320 gr schouderkarbonade, in blokjes gesneden van ong. 2,5 cm
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 rundvleesbouillonblokje
    • 180 ml bier (pils)
    • 2 eetlepels fijngesneden verse oregano
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 115 gr roomkaas, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur30min  ›  Klaar in:5uur 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Leg de gehalveerde tomatillos, alle chilipepers, ui en groene paprika op een bakplaat. Besprenkel de groenten met 1 eetlepel olijfolie.
    3. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven tot ze bruine schroeivlekjes beginnen te vertonen, ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen en snij de groenten in stukken.
    4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur, en roerbak het vlees bruin. Garneer het vlees met zout en zwarte peper tijdens het bakken, ongeveer 12 minuten. Doe de blokjes varkensvlees in een slowcooker, en voeg de geroosterde groenten daarbij. Voeg ook de tomaten, knoflook, rundvleesbouillonblokje, bier, oregano, peterselie, komijn en chilipoeder toe. Zet de slowcooker op een lage stand, dek af met de deksel, en laat sudderen tot het vlees zeer mals is geworden, 4 tot 6 uur.
    5. Schep ongeveer 30 minuten voor het opdienen de roomkaas in een kom, en voeg daaraan ongeveer 1 eetlepel van de chilivloeistof uit de slowcooker toe, en meng goed. Blijf roeren en voeg steeds een eetlepel vloeistof aan de roomkaas toe totdat de roomkaas bijna vloeibaar is. Schenk het roomkaasmengsel bij de chili in de slowcooker en roer even door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren