Sperziebonensalade met balsamico

    Sperziebonensalade met balsamico

    35keer bewaard
    25min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Een perfect bijgerecht voor elke maaltijd en makkelijk mee te nemen tijdens een picknick. De frisse, knapperige sperziebonen maken dit tot een zomergerecht bij uitstek.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr verse sperziebonen, schoongemaakt
    • 2 eetlepels sjalotjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 4 eetlepels balsamico
    • 2-4 eetlepels extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De sperziebonen in een grote sauspan onder water zetten en aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en 10 minuten laten koken. Afgieten en laten afkoelen.
    2. In een kom sjalotjes, knoflook, balsamico en olie mengen. Over de sperziebonen gieten. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast zetten. Gekoeld serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    1

    Net gemaakt en de dressing is in ieder geval heerlijk.Heb iets meer zoete balsamico erbij gedaan en iets meer sjalotjes.Vraag me alleen af of het nu 2 eetlepels knoflook moet zijn wat er staat of 2 teentjes.Heb 2 teentjes gebruikt en misschien dat er straks nog wat bij kan.Super snel en makkelijk recept dit - 09 jan 2012

    0

    Inmiddels regelmatig gemaakt en iedereen vindt het heerlijk Je kunt zelf nog "spelen met diverse soorten balsamico maar wij vinden de zoete met en licht zure ondertoon het lekkerst! - 20 dec 2012

    van
    0

    Heerlijk fris gerecht voor een warme dag. Ik heb er gebakken aardappeltjes en ham bij geserveerd. Klaar in no time - 24 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren