De beste chocolate chip koekjes

    De beste chocolate chip koekjes

    17keer bewaard
    25min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Knapperig van buiten, maar zo heerlijk zacht van binnen. De chocolade smelt in je mond. Dit is zo'n lekker koekje! Gewoon het beste chocolate chip koekje dat er is! Voor de beste resultaten laat ik het deeg een nachtje in de koelkast koelen.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 310 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 115 gr zachte boter
    • 110 gr zachte margarine
    • 50 gr suiker
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr vanillepuddingmix
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 340 gr pure chocolade, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de bloem en de baksoda samen in een kom.
    2. Pak een grote kom, en mix de boter en margarine samen tot goed gemengd. Voeg de suiker, bruine basterdsuiker, en puddingmix toe, en mix goed. Klop de eieren en het vanille-extract erdoor, tot het beslag glad en romig is. Voeg geleidelijk de bloem toe. Mix goed door elkaar. Meng met een pollepel de chocoladestukjes door het beslag. Het deeg hoort stevig te zijn.
    3. Lepel het deeg op de ingevette bakplaat, maak bergjes, en plaats deze ongeveer 5 cm van elkaar af. Druk de koekjes iets plat.
    4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin en nog zacht van boven zijn, 8 tot 10 minuten. Bak ze niet te lang. Laat een minuutje op de bakplaat afkoelen, en laat daarna verder afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren