Gemarineerde zalm met misosaus

    Gemarineerde zalm met misosaus

    1keer bewaard
    20min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en eenvoudig te bereiden. Dit recept is zo klaar en het gaat al helemaal snel als ik dit gerecht met de kinderen maak; mijn kleine chefs!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml sake
    • 70 gr miso pasta
    • 60 ml mirin (Japanse zoete rijstwijn)
    • 30 ml sojasaus
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 4 (van elk 170 gr) zalmfilets
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Klop de sake, miso, mirin, sojasaus en bruine basterdsuiker samen en giet dit mengsel in een ovenschaal. Voeg de zalm toe, laat 5 minuten rusten, draai de filets om, dek af met folie, en laat 2 uur in de koelkast marineren.
    2. Laat de zalm op kamertemperatuur komen, ongeveer 15 minuten. Haal de zalm uit de marinade en schud voorzichtig de overtollige marinade van de vis af. Gooi de rest van de marinade weg.
    3. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalm in de pan, en bak de vis totdat deze makkelijk uit elkaar valt met een vork (bak ongeveer 4 minuten aan elke kant). Leg de zalm op een bord en garneer met basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren