Sperziebonensalade met feta

    Sperziebonensalade met feta

    16keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade van verse sperziebonen, feta en een scherpe dressing zit boordevol smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 675 gr verse sperziebonen
    • 1 ui, geschild
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 125 ml rijst wijnazijn
    • 125 ml appelazijn
    • 80 ml olijfolie
    • 1 eetlepel suiker
    • 3/4 theelepel zout
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 scheutje hete saus, zoals tabasco
    • een vleugje worcestersaus
    • 100 gr feta, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. De ui in dunne ringen snijden en in een vergiet boven het aanrecht zetten. De schoongemaakte sperziebonen in een grote pan kokend water in ong. 4 minuten krokant gaar koken. Als de bonen gaar zijn het water over de ui in de vergiet afgieten. Bonen en ui onmiddellijk met koud water afspoelen om het kookproces te stoppen.
    2. Voor de dressing: in een grote kom knoflook, rijst wijnazijn, appelazijn, olie, suiker, zout, peper, hot saus en worcestersaus vermengen. Bonen, ui en kaas toevoegen en door elkaar scheppen. In een plastic bak bewaren en minstens 4 uur laten intrekken. Geniet ervan!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Zeker weten dit is genieten! Voor de azijn enkel gewone azijn gebruikt, en niet meer als een flinke scheut, maar dit is echt lekker. O ja, heb de boontjes wel 12 minuten laten koken. Heb het nog een keer klaar gemaakt vanavond en je heb echt niet zoveel dressing nodig. Een scheut azijn en en scheut olie volstaat. De smaak blijft mij verbazen, echt heerlijk! - 17 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren