Mofongo

    Mofongo

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Mofongo zit er misschien niet zo mooi uit, maar het is zeker lekker. Deze in spek gerolde gepureerde groene bakbananen met knoflook en olijfolie kun je goed serveren met kippen- of visbouillon. Serveer met knoflookgarnalen, carne frita of octopussalade. Je kunt er ook kleine balletjes van maken en in de soep doen. Ik eet dit gerecht erg graag!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 700 ml plantaardige frituurolie
    • 3 teentjes knoflook, of naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 30 gr fijngehakt knabbelspek (gefrituurde zwoerd)
    • 2 groene bakbananen, geschild en in plakken gesneden van ong. 1 cm dik
    • 1 snufje zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de frituurolie in een frituurpan of grote braadpan (met deksel) tot 175°C. Pureer de knoflook en olijfolie in een mortier en vijzel. Pak en kom, en voeg dit knoflookmengsel toe aan de stukjes knabbelspek en roer goed. Zet opzij.
    2. Frituur de stukjes banaan tot ze goudbruin en krokant zijn, maar nog niet bruingebakken, ongeveer 15 minuten. Schep de gebakken bananen in de kom met het knabbelspekmengsel, en paneer de bananen met dit mengsel. Pureer de gepaneerde bakbananen met de mortier en vijzel tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout. Kneed het mengsel in twee ballen of meerdere kleine balletjes voordat het wordt opgediend.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren