Mijn moeders geweldige witte bonensoep met ham

    Mijn moeders geweldige witte bonensoep met ham

    2keer bewaard
    1uur30min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Het is een lange lijst met ingrediënten...maar zooo lekker. Mijn moeder maakte echt de beste ham en bonensoep, en ik heb mijn best gedaan het zo goed mogelijk na te maken. Nu eten mijn familie en vrienden deze soep, en ze vinden het heel erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 210 gr ongekookte witte bonen
    • 700 ml water
    • 700 ml water
    • 1 groot stuk gerookt hambeen (met vlees)
    • 6 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 2 hele laurierblaadjes
    • 3 eetlepels gebakken uitjes
    • 1 eetlepel fijngesneden verse knoflook
    • 1/2 theelepel gedroogde tijmblaadjes
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder (of verse mosterd)
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1185 ml water
    • 120 gr selderij, fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 800 gr tomatenpuree, of meer naar smaak
    • 120 ml ketchup
    • 3 eetlepels kippenbouillonpoeder
    • 3 eetlepels melasse (of keukenstroop)
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1/4 theelepel zwarte peperkorrels, of naar smaak
    • 55 gr ongekookte kleine pastaschelpjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Doe de ongekookte, droge witte bonen in een steelpannetje met 700 ml water. Breng aan de kook, dek af, haal van het vuur, en laat 1 uur staan. Giet af, en spoel de bonen af.
    2. Doe 700 ml vers water in een grote snelkookpan. Voeg de geweekte bonen en het stuk hambeen toe, en voeg er ook, al roerende, de peterselie, laurier, gebakken uitjes, knoflook, tijm, mosterd, chilipoeder en paprika bij. Sluit de snelkookpan. Als je een instelbare drukregelaar hebt, zet deze dan op een druk van 7 kilo. Kook ong. 7 minuten. Haal de pan van het vuur, en laat de druk vanzelf ontsnappen.
    3. Open de deksel, als de druk is verminderd. Voeg 1185 ml water, selderij, olijfolie, tomatenpuree, ketchup, kippenbouillonpoeder, melasse (of stroop), bruine basterdsuiker, en zwarte peperkorrels toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, en de soep sudderen tot de bonen zacht zijn, ongeveer 45 minuten. Voeg, al roerende, de pastaschelpjes toe, en laat sudderen tot de pasta gaar is, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren