Mijn moeders chocoladecake

    Mijn moeders chocoladecake

    2keer bewaard
    1uur35min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit was een van mijn favoriete recepten toen ik als kind leerde bakken. Mijn moeder maakte dit soms toen we klein waren en het was een ware traktatie! De cake is zonder glazuur al erg lekker, maar ik heb het op deze manieren nog lekkerder gemaakt: gesmolten chocoladeglazuur, poedersuiker, of glazuur gemaakt van poedersuiker en melk.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 375 gr bloem
    • 20 gr cacaopoeder (ongezoet)
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 335 gr margarine, gesmolten
    • 600 gr suiker
    • 235 ml melk
    • 5 eieren
    • 1 eetlepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een tulband bakvorm grondig in met boter of bakspray. Meng de bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder in een kom goed door elkaar.
    2. Pak een grote kom, en meng de gesmolten margarine, suiker, melk, eieren en vanille-extract samen. Giet het bloemmengsel bij het margarinemengsel en mix het met een elektrische mixer op een lage stand tot het glad beslag. Giet het beslag in de ingevette taartvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van de taart een goudbruine korst heeft gekregen en een ingevoegde breinaald of cocktailprikker schoon uit het midden van de taart tevoorschijn komt, na ongeveer 1 uur en 20 minuten. Laat de cake 10 tot 15 minuten in de taartvorm afkoelen, verwijder de taartvorm, en laat vervolgens volledig afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren