Gehaktballetjes gevuld met mozzarella en pesto

    (291)
    1 uur 10 minuten

    Ik heb dit recept verzonnen voor een kookwedstrijd, en het is een hit geworden bij vrienden en familie. Als ik zin heb in een lichte maaltijd, laat ik de mozzarellavulling weg. Serveer met een pasta naar keuze.


    172 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1360 gr kalkoengehakt
    • 160 gr ui, heel fijn gesneden
    • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 ei
    • 120 gr paneermeel
    • 40 gr geraspte Parmigiano-Reggiano kaas (of Parmezaanse kaas)
    • 30 gr gehakte verse bladpeterselie
    • 60 gr pesto
    • 60 ml melk
    • 1 eetlepel zout
    • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
    • 450 gr verse mozzarella, in kleine blokjes gesneden
    • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 1340 gr traditionele pastasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190°C.
    2. Meng kalkoengehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel, Parmigiano-Reggiano kaas, peterselie, pesto, melk, zout en zwarte peper in een kom. Vorm gehaktballetjes van ong. 2 cm. Maak met een vinger een gaatje in de gehaktbal en leg een blokje mozzarella in het gat. Duw de gehaktbal weer dicht en leg ze op een ingevette bakplaat. Besprenkel wat olijfolie over de gehaktballen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de balletjes niet meer roze zijn van binnen, ongeveer 30 minuten. Verwarm de pastasaus in een steelpan op laag vuur. Breng aan de kook en doe de gebakken gehaktballetjes in de saus, ongeveer 2 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (291)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren