Pitabroodje met spinazie en feta uit de oven

    Pitabroodje met spinazie en feta uit de oven

    41keer bewaard
    17min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk als borrelhapje of volledige maaltijd. Lekker, vol van smaak én gezond. De krokante korst vind ik het lekkerst! U kunt variëren met de kaas- en groentensoorten. Een heerlijke, snelle maaltijd en de favoriet in ons gezin!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 volkoren pitabroodjes
    • 170 gr zongedroogde tomatenpesto
    • 2 vleestomaten, in stukjes
    • 1 zak (180 gr) spinazie, fijngesneden
    • 4 verse champignons, in plakjes
    • 75 gr feta, verbrokkeld
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 mespuntje gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:17min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Elk pitabroodje aan 1 kant met de tomatenpesto besmeren en met de pestokant omhoog op een bakplaat leggen. Een laagje tomaat, spinazie, champignons, feta en Parmezaanse kaas erop leggen. Een scheutje olijfolie erover en op smaak brengen met peper.
    3. De pitabroodjes in 12 minuten in de voorverwarmde oven krokant bakken. In vieren delen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren