Ovenschotel met Italiaanse worst en spinazie

    Ovenschotel met Italiaanse worst en spinazie

    1keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept was een grote favoriet in een lokaal restaurant, maar helaas is het restaurant naar een andere stad verhuisd. Gelukkig kreeg ik een kopie van het recept voor ze vertrokken! Zorg ervoor dat je de spinazie al de avond ervoor laat ontdooien, want dan bakt het gelijkmatiger.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 900 gr Italiaanse (kalkoen)worstjes, velletje verwijderd
    • 4 theelepels venkelzaad
    • 225 gr gesneden verse champignons
    • 570 gr bevroren gehakte spinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 225 gr boter, gesmolten
    • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 180 ml halfvolle slagroom (of 90ml melk en 90 ml volle slagroom)
    • 900 gr geraspte jong belegen kaas
    • 2 theelepels mosterdpoeder (of verse mosterd naar smaak)
    • 120 ml droge vermout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschotel van 22x33 cm in met boter of bakspray.
    2. Bak de kalkoenworstvulling en venkelzaden in een grote koekenpan op matig vuur goudbruin, ongeveer 10 minuten; giet overtollig vet uit de pan, en voeg dan de champignons en spinazie toe. Bak tot het mengsel heet is en het sap van de spinazie en champignons is verdampt, 10 tot 15 minuten. Verdeel het kalkoenmengsel gelijkmatig in de ovenschaal.
    3. Pak een kom, en meng de boter, Parmezaanse kaas, halfvolle slagroom, geraspte kaas, mosterd, en vermout. Giet over de worst in de ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het borrelt en de bovenkant goudbruin is, 20 tot 30 minuten. Controleer het gerecht na 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren