Mosterdkool met witte bonen

    Mosterdkool met witte bonen

    2keer bewaard
    30min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig en lekker! Serveer deze vegetarische maaltijd als bijgerecht of als hoofdgerecht met wat knapperig brood en een glas rode wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel gedistilleerde natuurazijn
    • 2 eetlepels water
    • 1 theelepel suiker
    • 3/4 theelepel mosterdpoeder (of verse mosterd naar smaak)
    • 1/2 theelepel chilivlokken, fijngemalen
    • 455 gr mosterdkool, gewassen en gesneden
    • 1 pot (van ong. 400 gr) witte bonen
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe, en roerbak de ui en knoflook in de olie totdat de ui glazig is geworden, ongeveer 5 minuten.
    2. Pak een kom, en meng de azijn, water, suiker, mosterd en chilivlokken tot de suiker is opgelost. Doe de mosterdkool bij de ui en knoflook in de pan en giet het azijnmengsel erbij. Roer goed. Dek de pan af, breng aan de kook, en zet het vuur lager. Laat de mosterdkool zachtjes sudderen tot het vocht is geabsorbeerd, 5 tot 10 minuten.
    3. Meng de witte bonen erdoor, verwarm, en breng op smaak met zout en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren