Pasta met garnalen

    Pasta met garnalen

    2keer bewaard
    50min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Op verzoek van mijn vrouw heb ik voor valentijnsdag dit recept bedacht. Tagliatelle pasta met garnalen, tomatenblokjes en spinazie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr tagliatelle pasta
    • 4 plakjes spek, in stukjes gesneden (of spekblokjes)
    • 1 eetlepel bakvet van de spek
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, gesneden
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 400 gr gepelde en schoongemaakte middelgrote garnalen
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • 1 snufje gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes, in sap
    • 120 gr verse spinazie
    • 1 eetlepel tomatenpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 8 minuten. Giet af, en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Bak het spek, onder af en toe roeren, in een grote koekenpan op middelhoog vuur knapperig, ongeveer 5 minuten. Giet het bakvet uit de pan, maar bewaar één eetlepel vet. Doe het bakvet samen met de olijfolie in de koekenpan en bak daarin de knoflook en ui, onder voortdurend roeren. Bak totdat de ui glazig wordt, ongeveer 5 minuten. Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze en ondoorzichtig zijn, 2 tot 3 minuten. Voeg, al roerende, de Italiaanse kruiden, zwarte peper, en tomatenblokjes toe, breng aan de kook, roer af en toe, en laat sudderen tot de helft van de vloeistof is verdampt, ongeveer 10 minuten.
    3. Schuif met een lepel de garnalen naar de rand van de pan. Leg de spinazie in het midden van de pan, dek af met een deksel, en laat sudderen tot de spinazie slinkt, 3 tot 5 minuten. Roer de spinazie en de garnalen door elkaar. Meng de tomatenpuree door de saus om de saus dikker te maken, maar de tomatenpuree is optioneel. Dien de saus op met gekookte tagliatelle.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HenkSmolders
    0

    Gewoon heerlijk!! - 09 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren