Het heeft me een tijdje gekost om dit recept te perfectioneren, maar nu heb ik een heerlijk recept voor witte bonensoep gemaakt. Je kunt de soep dikker maken als je een stoofpot wil maken.
S
Scottley
22 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 4
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui, versnipperd
5 plakken spek, in stukjes van ong. 2,5 cm gesneden (of gebruik spekblokjes)
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui in de hete olie tot deze glazig wordt, ongeveer 5 minuten. Voeg het spek bij de uien, en roerbak het spek lichtbruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook erbij, en zet het vuur lager. Laat sudderen tot de knoflook gaat geuren, ongeveer 5 minuten.
Voeg de witte bonen met de vloeistof toe aan de pan, breng aan de kook, en roer af en toe door de pan. Zet het vuur laag. Verdeel de spinazie gelijkmatig over de pan. Doe de deksel op de pan, en laat 1 uur sudderen. Knijp een halve citroen over het gerecht uit en roer goed. Serveer.