Witte bonensoep met spinazie en spek

    Witte bonensoep met spinazie en spek

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Het heeft me een tijdje gekost om dit recept te perfectioneren, maar nu heb ik een heerlijk recept voor witte bonensoep gemaakt. Je kunt de soep dikker maken als je een stoofpot wil maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 middelgrote ui, versnipperd
    • 5 plakken spek, in stukjes van ong. 2,5 cm gesneden (of gebruik spekblokjes)
    • 1 klein teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
    • 450 gr witte bonen in blik (bewaar het sap)
    • 170 gr verse spinazie
    • 1/2 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui in de hete olie tot deze glazig wordt, ongeveer 5 minuten. Voeg het spek bij de uien, en roerbak het spek lichtbruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook erbij, en zet het vuur lager. Laat sudderen tot de knoflook gaat geuren, ongeveer 5 minuten.
    2. Voeg de witte bonen met de vloeistof toe aan de pan, breng aan de kook, en roer af en toe door de pan. Zet het vuur laag. Verdeel de spinazie gelijkmatig over de pan. Doe de deksel op de pan, en laat 1 uur sudderen. Knijp een halve citroen over het gerecht uit en roer goed. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren