Spinazie enchilada's

    Spinazie enchilada's

    24keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als je van spinazie en van Mexicaans eten houd, dan hou je zeker van deze makkelijke vegetarische enchilada's met ricotta en spinazie.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 eetlepel boter
    • 1/2 bosje gesneden lenteuitjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 300g diepvries spinazie, ontdooid, uitgelekt en uitgeknepen
    • 250 gr ricotta
    • 125 ml zure room
    • 225g geraspte Cheddar kaas
    • 10 mais tortilla's
    • 500g enchilada saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. Smelt de boter in een pan over matig vuur. Fruit de knoflook en ui hier een paar minuten in aan tot het begint te geuren, maar pas op dat de knoflook niet verbrand. Roer de spinazie erdoor en kook 5 min langer. Haal van het vuur en roer de ricotta, zure room en 1/2 van de kaas erdoor.
    3. Verwarm de tortilla's één voor één in een bakpan over matig vuur, tot ze flexibel zijn, ongeveer 15 sec. Schep ongeveer 4 eetl spinaziemengsel in het midden van de tortilla. Rol op en plaats met naadkant naar beneden in een 22x33cm bakschotel. Giet de enchiladasaus erover en bestrooi met resterende kaas.
    4. Bak 15 tot 20 min in voorverwarmde oven, of tot saus bubbelt en kaas lichtbruine randjes heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    stroopwafel
    0

    Ik ben dol op Mexicaans eten en hou ook erg van spinazie, dus heb ik dit recept uitgeprobeerd. Het was heerlijk! Ik moet wel zeggen dat ik nog wat peper over de spinazie heb gestrooid tijdens de bereiding. - 10 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren