Stevig kampeerontbijt

    Stevig kampeerontbijt

    5keer bewaard
    1uur30min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Onze kinderen vragen vaak om deze maaltijd als we gaan kamperen. Dit recept is gebaseerd op VEEL eters, omdat het op de camping ook zo leuk is mensen uit te nodigen. Je kunt ook restjes in de koelkast bewaren en het de volgende dag eenvoudig opnieuw opwarmen. Voel je vrij om meer kruiden toe te voegen en dit recept naar je smaak aan te passen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 455 gr braadworsten
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 50 gr rösti uit de diepvries
    • 12 eieren, losgeklopt
    • 450 gr geraspte (jong) belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Bouw een kampvuur en laat het vuur branden tot er kolen zijn ontstaan.
    2. Bak, al roerende, de worst, ui en knoflook in een gietijzeren braadpan met deksel op medium-hoog vuur tot de worst niet meer roze is van binnen en de ui gaar is. Voeg de rode paprika, groene paprika, en rösti toe, en roer goed. Bak totdat de paprika's gaar zijn en de rösti goed is verwarmd, ongeveer 15 minuten.
    3. Schenk voorzichtig de losgeklopte eieren over de aardappelen. Dek de pan af en leg er voorzichtig 6-9 kolen onder, en 12 tot 18 boven op de pan. Bak totdat de eieren gaar zijn, ongeveer 40 minuten. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas, dek af, en laat nog 5 minuten sudderen om de kaas te laten smelten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Het was super lekker!! - 31 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren