Romige kip ovenschotel

    Romige kip ovenschotel

    4keer bewaard
    1uur5min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lekker stukje kip om met pasta of rijst te eten. Ik eet de kipfilet het liefst met tagliatelle met spinaziesmaak en dan serveer ik daar nog wat groene asperges of broccoli bij. Ik maak het graag als ik gasten te eten krijg.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn, of meer naar smaak
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 6 kipfilets
    • 225 gr zachte roomkaas
    • 300 gr champignonragout
    • 235 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de knoflook in de olie goudbruin, 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met rozemarijn, zout en peper. Doe de kip in de pan en bak deze aan alle kanten bruin, ongeveer 5 minuten per kant; leg de kip in een ovenschaal van 22x33 cm. Bewaar het bakvocht uit de pan in een aparte kom.
    3. Roer de roomkaas, champignonragout, witte wijn, en het bakvocht door elkaar in een kom, en giet dit mengsel over de kip in de ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip volledig gaar is en niet langer roze van binnen is, 45 tot 50 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren