Romige New York cheesecake zonder bodem

    Romige New York cheesecake zonder bodem

    3keer bewaard
    1uur20min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik gekregen van mijn Italiaanse schoonmoeder die in New York woont. Deze cheesecake wordt zonder taartbodem gemaakt. De taart is het lekkerst als je volle melkproducten gebruikt. We zijn hier niet op dieet! Leg om te garneren nog wat vers fruit op de taart.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gr zachte roomkaas
    • 450 gr ricotta
    • 300 gr suiker
    • 4 eieren
    • 55 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    • 3 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels maïzena
    • 2,5 theelepel vanille-extract
    • 460 gr zure room
    • 2 eetlepels citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Zet een ovenrek in het midden van de oven.
    2. Klop de roomkaas, ricotta, en suiker in een grote kom door elkaar met een elektrische mixer. Klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg de boter, bloem, maïzena en vanille-extract toe en meng goed door elkaar. Schep de zure room en het citroensap erdoorheen. Giet het mengsel in een springvorm van ong. 25 cm in doosnede.
    3. Bak ong. 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit, en laat de cheesecake nog 2 uur in de oven staan. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij met een mes de randen van de cheesecake los, en verwijder de rand van de springvorm. Serveer op kamertemperatuur of koud, en zet restjes in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren