Nuoc Cham (Vietnamese dipsaus)

    (16)

    Dit is mijn recept voor deze traditionele saus uit Vietnam. Zoet, maar ook hartig een pittig. Ik maak dit ongeveer 24 uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen mengen. Overgebleven saus kan je wel 3 tot 4 weken in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Pas het recept aan naar je smaak. Sommige mensen houden van pittig, anderen meer van zoet. Mijn saus neigt naar pittig. Ik hoop dat je ervan gaat genieten!


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 50 gr suiker
    • 120 ml warm water
    • 60 ml Thaise vissaus
    • 80 ml natuurazijn
    • 1/2 theelepel citroen, het sap
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 Thaise chilipepers, fijngehakt
    • 1 lenteuitje, in dunne plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de suiker en warm water in een kom tot de suiker geheel is opgelost, voeg dan vissaus, azijn, citroensap, knoflook, Thaise chili pepers, ui en lenteuitjes toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren