Romig oesterstoofpotje voor één of twee personen

    Romig oesterstoofpotje voor één of twee personen

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere maaltijd die je in kleine bakjes serveert. Ik serveer dit gerecht graag met stukjes stokbrood besmeerd met boter en wat fruit, zoals perziken in blik. Als de stoofpot te dik is, kan je het verdunnen met melk. Als je oesters te groot zijn, kan je ze in kleinere stukjes snijden nadat ze gebakken zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 30 gr boter
    • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
    • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel bloem
    • 235 ml melk
    • 60 ml halfvolle slagroom (of 30 ml volle slagroom en 30 ml melk)
    • 1/4 theelepel uienpoeder
    • 1 snufje gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 gr ingeblikte verse oesters, nog in hun sap
    • 1 snufje versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een koekenpan of wok op matig hoog vuur, roerbak de bleekselderij en de knoflook tot de selderij zacht is, 5 tot 7 minuten. Voeg de bloem toe en roer goed, schraap met een plastic spatel goed over de onderkant van de pan tot de bloem licht geroosterd is. Voeg langzaam de melk en halfvolle slagroom toe, en blijf roeren. Voeg de uienpoeder, peterselie en zout toe aan het mengsel. Zet het vuur laag, en laat sudderen tot het mengsel borrelt en indikt, 5 tot 7 minuten.
    2. Voeg de oesters met de vloeistof uit de container aan het mengsel toe, en bak ze tot de randen van de oesters gaan krullen, ongeveer 5 minuten. Breng vlak voor het serveren op smaak met peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren