Okinawa Shoyu Varkensvlees

    Okinawa Shoyu Varkensvlees

    10keer bewaard
    1uur40min


    31 personen hebben dit gemaakt

    In Okinawa in Japan weten ze hoe ze stoofpotjes moeten maken. Ik ben daar opgegroeid en dit was een van mijn favoriete gerechten... shoyu varkensvlees... geserveerd met rijst. Echt heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 680 gr speklappen met zwoerd
    • 120 ml sojasaus
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 120 ml water
    • 120 ml mirin (Japanse zoete rijstwijn)
    • 2 theelepels fijngemalen gember
    • 1 teentje knoflook, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Leg de speklappen in een grote pan en vul de pan tot ong. 2 cm boven het vlees met water. Breng aan de kook op een middelhoog vuur, en laat 2 minuten sudderen. Gooi het water weg en vul de koekenpan met vers water, zodat het weer ongeveer 2 cm boven het varkensvlees uitkomt. Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur laag en laat sudderen. Laat sudderen tot het vlees zacht begint te worden, ongeveer 1 uur.
    2. Verwijder het vlees uit het water, en leg ze op een snijplank. Laat het varkensvlees een paar minuten afkoelen, snij de zwoerd weg, en snij het resterende varkensvlees in brede plakken van 2,5 cm. Zet opzij.
    3. Meng de sojasaus, bruine suiker, 120 ml water, mirin, gember en knoflook in een grote pan en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de gesneden speklappen toe, en breng weer aan de kook. Zet het vuur laag en dek het vlees en de saus af door een vel aluminiumfolie in de pan over het vlees te leggen. Sudder tot het vlees zacht is, 30 tot 45 minuten. Roer het varkensvlees een paar keer om in de pan om het gelijkmatig te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    SamanthaKabel
    1

    Heeeerrlijk! Vrienden en familie zijn er ook helemaal weg van. Heel erg bedankt voor het plaatsen van dit recept! - 20 apr 2014

    van
    1

    de eerste keer was ik van: waar was je toch, heel mij leven? - 17 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren