Soep met kalkoen en noedels

    Soep met kalkoen en noedels

    1keer bewaard
    2uur30min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Mijn vader kookt niet graag, behalve deze eenvoudige, maar heerlijke soep!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 kalkoendrumsticks
    • 2850 ml water
    • 2 grote uien, versnipperd
    • 4 wortels, fijngesneden
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • 4 teentjes knoflook, gesneden
    • 1 eetlepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel fijngehakte gedroogde salie
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1/2 theelepel selderijzout
    • 75 gr ongekookte einoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Doe de kalkoendrumsticks en het water in een grote soeppan en breng aan de kook. Roer de uien, wortels, selderij, knoflook, zout, zwarte peper, salie, tijm, rozemarijn, zout en het selderijzout door de soep, en zet het vuur lager. Laat sudderen tot het kalkoenvlees zeer mals is geworden, ongeveer 2 uur. Haal de kalkoen uit de pan en laat afkoelen. Haal, als de kalkoen is afgekoeld, het vlees van de botten, hak het vlees in stukken, en doe terug in de soep.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng deze aan de kook. Kook de noedels al-dente gaar, ongeveer 5 minuten. Giet af. Pak soepkommen. Schep de noedels eerst in de soepkommen en vul daarna met soep. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren