Oma's hartige taart met kalkoen (turkey pot pie)

    Oma's hartige taart met kalkoen (turkey pot pie)

    2keer bewaard
    1uur25min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Deze pot pie, oftewel hartige taart is zeer populair bij ons in huis. De korst is heel lekker en knapperig en de romige vulling met verse kruiden smaken heerlijk. Het zal in jouw familie ook vast een hit worden!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 90 gr plantaardig bakvet (bijvoorbeeld plantaardige margarine), in stukjes gesneden
    • 85 gr koude boter
    • 6 eetlepels koud water, of zoveel als nodig
    • 45 gr boter
    • 2 wortels, in blokjes gesneden
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 2 stengels selderij, in blokjes gesneden
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels bloem
    • 280 gr in blokjes gesneden gare kalkoen
    • 2 eetlepels boter
    • 475 ml kippenbouillon
    • 1 blik (van ong. 400 gr) sperzieboontjes, uitgelekt
    • 300 gr champignonragout
    • 200 gr ingeblikte maïs
    • 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie
    • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng 250 gr bloem met het zout. Meng het plantaardig bakvet en 85 gr koude boter door het bloemmengsel tot een grof kruimeldeeg. Schenk het koude water erbij, 1 eetlepel per keer, en roer voorzichtig door met een vork. Kneed het deeg in twee even grote deegballen en leg in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
    2. Verwarm de oven voor op 220°C.
    3. Smelt 45 gr boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortels, ui, selderij en zwarte peper totdat de uien glazig zijn, ongeveer 8 minuten. Schenk het mengsel in een kom, en zet opzij. Schep 2 eetlepels bloem in een hersluitbare plastic zak, en bedek het gebakken kalkoenvlees met bloem door de zak goed te schudden. Smelt nog 30 gr boter in dezelfde koekenpan op matig vuur en bak het kalkoenvlees in de boter goudbruin, ongeveer 10 minuten. Giet de kippenbouillon in de pan, ongeveer 120 ml per keer, en roer tot de bouillon zachtjes begint te koken en indikken, ongeveer 5 minuten. Haal de pan van het vuur. Roer de gekookte groenten, sperziebonen, champignonragout, maïs, peterselie en tijm totdat de vulling goed gemengd is.
    4. Rol één deegbal uit op een met bloem bestoven werkvlak, maak een cirkel van ongeveer 28 centimeter in diameter, zodat het deeg over de randen van een taartvorm van 25 cm valt. Bedek de taartvorm met het deeg, en giet de vulling eroverheen. Rol de tweede deegbal uit en maak weer een cirkel van ong. 28 cm. Leg het deeg over de taartvulling, en knijp de korsten aan de randen samen om de taart te verzegelen. Snij 5 gleuven in de bovenste taartkorst, zodat stoom kan ontsnappen.
    5. Bak de taart ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven, zet de temperatuur daarna lager tot 175°C en bak totdat de vulling borrelt en de korst goudbruin is, ongeveer 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HelgaElisabeth
    0

    Zeker niet moeilijk en leuk om te maken, maar ik doe m volgende keer wel in een grotere vorm, want het stroomde er overheen in de oven. De boontjes heb ik eruit gelaten want ik vond de vulling al voldoende en ook gevarieerd genoeg met alle andere ingrediënten. Ook moest de quiche bij mij langer in de oven dan aangegeven. Straks proeven maar ik verwacht dat-ie heerlijk zal zijn. - 07 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren