Oma's gepeperde tomaat-komkommersalade

    Oma's gepeperde tomaat-komkommersalade

    3keer bewaard
    25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma houdt van pittig koken en wij ook, dus in onze familie eten wij graag haar tomaat en komkommer salade met versgemalen peperkorrels.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr dikke plakken spek, met peper gegarneerd
    • 1 eetlepel spekvet (van het bakken)
    • 235 ml mayonaise
    • 3 grote verse tomaten, in blokjes gesneden
    • 2 grote komkommers, in blokjes gesneden
    • 1 snufje grof zeezout, naar smaak
    • 1 snufje versgemalen vier seizoenenpeper, naar smaak
    • 1/4 theelepel komijnpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bak het spek in een grote, diepe koekenpan op hoog vuur gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Leg het spek op een met keukenpapier beklede bakplaat. Verkruimel de bacon in kleine stukjes als ze zijn afgekoeld. Doe de stukjes spek in een grote slakom. Bewaar 1 eetlepel bakvet, en laat dit afkoelen.
    2. Meng het spekbakvet samen met de mayonaise en de verkruimelde bacon; roer de tomaten en komkommers erdoorheen. Breng op smaak met zeezout, versgemalen vierseizoenenpeper, en komijn. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast voor het opdienen (een hele nacht is nog beter).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren