Omuraisu (Japanse omelet met rijst)

    Omuraisu (Japanse omelet met rijst)

    11keer bewaard
    20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke Japanse gerecht is lekker als ontbijt, lunch of diner. In Japan is dit een fijn gerecht om te bestellen als je niet van sushi houdt. Mijn zus lust dit gerecht heel graag.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 160 gr gekookte witte of bruine rijst
    • 2 dunne plakjes gekookte ham, in blokjes
    • 30 ml (2 eetlepels) ketchup
    • 1 plak jong belegen kaas (optioneel)
    • 2 eieren
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel ketchup
    • 1/4 theelepel gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit een koekenpan op matig vuur, en vet deze in met boter of bakspray. Voeg de gekookte rijst, 2 eetlepels ketchup, ham, en de kaas toe (kaas is optioneel). Bak en roer tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en verwarmd, ongeveer 8 minuten. Schep het mengsel op een schaal en vorm een ovaal.
    2. Pak een kom, en klop eieren, zout en peper samen. Verwarm een kleine koekenpan op matig vuur en vet deze in met bakspray of boter. Voeg het eiermengsel toe en bak op matig vuur. Til de randen op als de eieren zijn gestold, zodat ongekookt ei naar beneden stroomt. Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig in een coconvorm op te rollen (de omelet hoort zich straks als een vlinder over de rijst te ontvouwen). Haal de eieren van het vuur als deze volledig gestold zijn.
    3. Leg de omelet bovenop de rijst en snij met de omelet in de bovenste laag in de lengte door. Het moet nu openvouwen als een vlinder en over de rijst heen draperen. Garneer met een lepel ketchup en een snufje peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren