Kogelbiefstuk met ketchup

    (33)
    1 uur 15 minuten

    Een malse kogelbiefstuk klaargestoofd in ketchup en ui. De jus is heerlijk om over aardappelpuree te serveren. Dit was een van mijn favoriete gerechten als kind.


    30 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr bloem
    • 1,5 theelepel zout
    • 700 gr kogelbiefstuk, in 6 porties gesneden
    • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie), of zoveel als nodig
    • 400 gr ketchup
    • 1 ui, versnipperd
    • 475 ml warm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng de bloem en het zout in een kom samen. Haal de biefstuk door het bloemmengsel en schud overtollig bloem weg.
    2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het vlees aan alle kanten bruin, 5 tot 7 minuten. Verwijder de biefstukken uit de pan en giet overtollige olie weg. Voeg de ketchup, ui en het water toe aan de pan, en leg het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat sudderen tot de biefstukken zacht zijn, ongeveer 1 uur.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (33)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties