Bloemkool op z'n kop

    Bloemkool op z'n kop

    4keer bewaard
    1uur5min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijstschotel met bloemkool komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie, of zoveel als nodig
    • 450 gr rundergehakt
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 950 ml water
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 370 gr ongekookte witte rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in de voorverwarmde oven lichtbruin, ongeveer 30 minuten. Zet opzij.
    3. Doe, terwijl de bloemkool in de oven staat, het gehakt en de ui in een grote pan en bak op matig vuur het vlees goudbruin, ongeveer 10 minuten. Breek het gehakt in stukjes tijdens het bakken. Haal de pan van het vuur.
    4. Pak een grote steelpan, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg, al roerende, zout, zwarte peper, komijn, oregano, kerriepoeder, en kurkuma toe aan het water.
    5. Voeg de gekookte bloemkool en knoflook aan de pan met gehakt en ui toe, en roer er de witte rijst doorheen. Giet het gekruide water erbij, en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, en dek de pan af tot de rijst gaar is en het water is geabsorbeerd, 15 tot 20 minuten. Haal de pan van het vuur, en laat nog 5 tot 10 minuten afgedekt staan, zodat de rijst droger wordt.
    6. Zet, om te serveren, een grote schaal bovenop de pan, draai vervolgens de pan om, en serveer de inhoud ondersteboven op deze schaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren