Crostini caprese

    Crostini caprese

    5keer bewaard
    25min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn variatie op een mandje stokbrood met kruidenboter voor bij de soep. Je neemt wat Italiaans brood (of stokbrood, net wat je kan vinden) en dan versier je het brood met rijpe tomaten, verse mozzarella, en verse basilicum. Vervolgens schenk je er een beetje olijfolie en balsamicoazijn over. Jammie! Nog een glaasje rode wijn erbij en je bent in de hemel!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 sneetjes Italiaans brood
    • 4 plakjes rijpe tomaat
    • 4 blaadjes verse basilicum
    • 4 plakjes verse mozzarella kaas
    • 2 eetlepels extra vierge olijfolie, apart te verwerken
    • 2 eetlepels balsamicoazijn, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of vet in met boter. Leg de 4 sneetjes Italiaans brood op de bakplaat, leg op elk stukje brood een plakje tomaat, gevolgd door een blaadje basilicum en een plakje mozzarella.
    2. Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten, ongeveer 7 minuten. Besprenkel elk stukje brood met 1/2 eetlepel olijfolie en balsamicoazijn.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren