Zoete aardappelpuree met sinaasappellikeur

    Zoete aardappelpuree met sinaasappellikeur

    1keer bewaard
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit een paar keer gemaakt voor collega's en ze vonden het geweldig.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 zoete aardappelen
    • 140 gr honing
    • 115 gr gesmolten boter
    • 1 theelepel kardemonpoeder
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels sinaasappelsap (of mandarijnsap)
    • 2 eetlepels sinaasappellikeur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 220°C. Maak de aardappelen schoon en droog ze af (met schil), prik meerdere malen met een vork in de aardappelen, en leg ze op een bakplaat.
    2. Bak in de voorverwarmde oven tot de aardappelen makkelijk met een vork ingeprikt kunnen worden, ongeveer 1 uur. Haal ze uit de oven, en laat kort afkoelen.
    3. Snij de uiteinden van de zoete aardappelen af en gooi weg, leg de aardappelen in een grote kom, en voeg de honing, gesmolten boter, kardemom, kaneel, sinaasappelsap, en de sinaasappellikeur toe. Klop met een elektrische mixer tot er een mooie puree is ontstaan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren