Chocoladecrèmelikeur

    Chocoladecrèmelikeur

    4keer bewaard
    15min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige likeur is zoveel lekkerder dan wat er in de winkel te koop is. Dit is mijn favoriet!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 100 gr pure (biologische) chocolade (70% cacao), in stukken gebroken
    • 235 ml slagroom
    • 3 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 400 gr gecondenseerde melk
    • 300 ml Schotse whisky
    • 1 (40 ml) shot espresso, afgekoeld tot kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smelt de chocolade met de slagroom au bain-marie op medium-laag vuur, blijf voortdurend roeren tot het mengsel glad is, haal de pan dan van het vuur, en zet apart om af te koelen.
    2. Klop de eieren en het vanille-extract met een garde door elkaar in een grote kom en roer de gecondenseerde melk door het mengsel. Giet langzaam de whisky door het eimengsel, en roer totdat het volledig is opgenomen. Voeg het chocolademengsel en de espresso toe, en klop met een garde tot het mengsel een uniforme kleur krijgt. Giet de drank in een fles, doe er een dop op en laat minstens 4 uur in de koelkast afkoelen. Bewaar in de koelkast en geniet van deze heerlijke likeur!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren