Orzo pastasalade met ham

    Orzo pastasalade met ham

    7keer bewaard
    20min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en luchtig smakende orzo pastasalade met ham. De volgende dag smaakt het nog lekkerder! Handig als je restjes ham moet opgebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 135 gr ongekookte orzo pasta
    • 60 ml mayonaise
    • 60 gr zure room
    • 1 eetlepel appelciderazijn
    • 1 eetlepel Dijonmosterd
    • 1 eetlepel fijne mosterd
    • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel zout
    • 200 gr gekookte hamblokjes
    • 165 gr in blokjes gesneden rode ui
    • 75 gr groene paprika, fijngesneden
    • 75 gr gehalveerde cherry tomaatjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Roer de orzo erdoorheen zodra het water kookt, en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel, onder af en toe roeren, tot de pasta al-dente is, ongeveer 11 minuten. Giet af, en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Meng de mayonaise, zure room, appelciderazijn, Dijonmosterd, Franse gele mosterd, bieslook, suiker, zwarte peper en zout in een kom goed samen.
    3. Doe de afgekoelde pasta, ham, rode ui, groene paprika, en tomaten in een grote kom. Vermeng goed met de dressing. Dek de kom af met plasticfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren