Ovenfriet met knoflook en Parmezaanse kaas

    Ovenfriet met knoflook en Parmezaanse kaas

    4keer bewaard
    1uur


    156 personen hebben dit gemaakt

    Wees gewaarschuwd: Eenmaal gegeten, wil je ze elke dag!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote ongeschilde vastkokende aardappelen, snijd ze in reepjes van ong. 6 mm dik
    • 60 ml olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm, fijngehakt
    • 1/4 theelepel kruidenzout
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 15 gr gehakte verse peterselie
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1/4 theelepel kruidenzout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 220°C.
    2. Leg de aardappelen in een kom en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met knoflook, tijm en 1/4 theelepel kruidenzout. Goed roeren. Verdeel de friet gelijkmatig op een bakplaat (laat de friet niet overlappen). Bewaar de overgebleven olie in de kom.
    3. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, draai de friet halverwege het bakken om. Doe de friet na het bakken terug in de kom met de olijfolie, en voeg 40 gr Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Meng goed, en verdeel de friet weer over de bakplaat. Zet terug in de oven, en bak tot de Parmezaanse kaas is gesmolten, ongeveer 10 minuten. Bestrooi de frieten met de resterende Parmezaanse kaas (20 gr) en 1/4 theelepel kruidenzout. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren