Spruitjes met bacon en pijnboompitten

    Spruitjes met bacon en pijnboompitten

    50keer bewaard
    40min


    553 personen hebben dit gemaakt

    Een extra recept voor spruitjes is altijd handig als u eens iets anders wilt. Dit recept moet u zeker proberen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr doorregen spek
    • 60 gr boter
    • 85 gr pijnboompitten
    • 1 kg spruitjes, schoongemaakt en versnipperd
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De bacon in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur bruin bakken. Een beetje spekvet bewaren, de rest afgieten. In stukjes snijden.
    2. In dezelfde koekenpan boter met resterend spekvet op een middelhoog vuur verwarmen. Daarin pijnboompitten bruin roosteren. Spruitjes en lente-ui toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. 10-15 minuten op een middelhoog vuur koken tot de spruitjes slap en gaar zijn. De bacon net voor opdienen erdoor scheppen.

    Tip

    In plaats van spek/bacon kun je ook pancetta gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    van
    4

    lust geen spruiten , maar deze wel . Heeerlijk, - 18 dec 2012

    van
    3

    Mmmmmm heerlijk, deze spruitjes vielen bij het hele gezin ged in de smaak (dat is nog nooit eerder gebeurd..). Dus: TOP-recept - 14 feb 2012

    guus
    van
    2

    Lekker recept, ik heb de spruitjes niet versnipperd, dan kook je ze nl snel te gaar, maar heb ze in kwarten gesneden (kleintjes door de helft), smaakte heerlijk en zag er mooi uit. - 27 nov 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren