Pasta met Thaise kip in kokosmelk

    Pasta met Thaise kip in kokosmelk

    4keer bewaard
    40min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Pasta met kipfilet, sperziebonen en een knoflook-kokos-limoensaus. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr fusilli pasta
    • 340 gr verse sperziebonen, gedopt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr kipfilet
    • 2 eetlepels verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 3/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen rode chilipepervlokken
    • 1 blik (van 400 gr) kokosmelk
    • 2 eetlepels limoensap
    • 10 gr gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, ongeveer 5 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de pan, kook totdat de pasta al-dente is en de bonen gaar zijn, ong. 7 minuten. Giet af, en laat de pasta en bonen goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip aan de buitenkant bruin, ongeveer 2 minuten. Voeg de gember, knoflook, zout en rode chilipepervlokken toe, en bak tot de knoflook goudbruin is, ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de kokosmelk en limoensap toe en breng het mengsel aan de kook, meng de pasta, sperziebonen en koriander erdoor. Laat sudderen tot de kip gaar is (niet langer roze is van binnen) en het gerecht goed warm is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren