Parelcouscous met olijven

    Parelcouscous met olijven

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze salade kan warm of koud worden geserveerd. Probeer een aantal verschillende toevoegingen, zoals geroosterde broccoli met amandelen; zongedroogde tomaten, rucola, olijven en feta kaas; of spinazie, lente-ui en feta kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr parel couscous (bijvoorbeeld van Alfez®)
    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/4 theelepel gemalen rode chilivlokken
    • 70 gr ontpitte Kalamata olijven, in vieren gesneden
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook, kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de couscous in een grote kom.
    2. Verwarm de boter en de olijfolie in een zware, grote koekenpan van ong. 25 cm in doorsnede op middelhoog vuur. Voeg, zodra het schuim van de boter verdwijnt, de knoflook en rode chilipepervlokken toe en bak totdat de knoflook goudbruin is, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur en roer de olijven door het knoflookmengsel. Giet alles in de kom met de couscous en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren