Sinaasappel en abrikozen fruitbrood

    Sinaasappel en abrikozen fruitbrood

    16keer bewaard
    55min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zeer mooie, zachte cake die je, met een kopje thee, weer zal opwarmen op een koude, regenachtige dag! Deze cake met stukjes fruit ruikt heerlijk tijdens het bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 80g rozijnen, gehakt
    • 30g of twee eetlepels gedroogde abrikozen, gehakt
    • rasp van de schil van 1 sinaasappel
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 120g poedersuiker
    • 50g boter
    • 1 ei, licht opgeklopt
    • 250g zelfrijzend bakmeel
    • 180ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Vet een ovenschaal van 23x12cm lichtjes in.
    3. Meng de rozijnen, abrikozen, sinaasappelrasp en sinaasappelsap in een kleine kom.
    4. Klop de boter samen met de suiker zacht in een grote kom. Voeg het ei toe en mix het. Roer het fruit erdoor. Voeg al roerende afwisselend het meel en de melk toe. Giet het mengsel in de ingevette schaal.
    5. Bak het brood 40 tot 45 minuten in de oven, of totdat een prikker, die in het midden van het brood gestoken wordt, er schoon uitkomt.
    6. Serveer in met boter besmeerde plakken en een pot thee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    BertdeJong
    0

    Lekker hoor, en makkelijk te maken. Maarre... ik noem dit geen brood: dit is gewoon cake! - 02 okt 2013

    KarinCornet
    0

    heerlijk! Maar 100 gr suiker is meer dan genoeg voor een goede smaak - 04 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren