Perzikschuimtaart

  (1)
  2 uur 15 minuten

  Hemels lekker! Tenminste, in de zomer, want je kan deze taart alleen maken als de perziken in het seizoen zijn. Maar tijdens het perziken-seizoen is dit een sensationele taart. De taart is luchtig en je wilt altijd meer. Wees royaal met de perziken!


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 60 ml eiwitten
  • 50 gr suiker
  • 30 gr gezeefd poedersuiker
  • 10 perziken, geschild en in stukken gesneden
  • 1 snufje kaneel
  • 235 ml slagroom
  • 1/2 theelepel poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur15min 

  1. Verwarm een ​​oven voor op 150°C. Teken een cirkel van ong. 23 cm met potlood op een stuk bakpapier. Leg het papier met de potloodmarkering naar beneden op een bakplaat. Vet het bakpapier in met boter en strooi er suiker overheen.
  2. Klop de eiwitten schuimig in een grote glazen of metalen beslagkom. Voeg geleidelijk de suiker toe, blijf kloppen tot stijve pieken in het beslag vormen. Klop de eiwitten helemaal stijf, als de kom wordt omgedraaid moet het eiwit in de kom blijven zitten. Schep voorzichtig 30 gr poedersuiker door het mengsel, en schep het luchtig door met een spatel tot goed gemengd.
  3. Doe het eiwitmengsel in een grote spuitzak voorzien van een spuitmond van ong. 1 cm. Creëer een ronde schijf van 23 cm in doorsnede en ong. 6 mm dik op het bakpapier. Maak het schuim glad met een mes, en maak een schuimrand rondom de buitenrand van de ronde schuimcirkel. Op deze manier ontstaat er een muurtje rondom de schuimbodem.
  4. Bak in de voorverwarmde oven tot de schuimbodem volledig droog is, ongeveer 1,5 uur. Leg de schuimbodem op een groot bord.
  5. Giet de gesneden perziken af in een vergiet, maar vang sappen op. Strooi kaneel door het perzikensap. Leg de perziken in een schone kom.
  6. Klop de slagroom op in een grote glazen of metalen beslagkom, en voeg, terwijl je klopt 1/2 theelepel poedersuiker en het vanille-extract toe. Klop de slagroom helemaal stijf. Verdeel een dikke laag slagroom op de schuimbodem. Schep de stukjes perzik op de slagroomlaag, en schenk vervolgens een beetje perzikensap over de perziken. Garneer met een toefje slagroom. Dien meteen op.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)