Kip saté

    Kip saté

    1keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht maak ik vaak als ik kipfilet over heb. Het gerecht is een beetje Oosters, Libanees en Latijns-Amerikaans. Geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1/2 theelepel knoflook, uitgeperst
    • 1 snufje zout
    • 35 gr pijnboompitten
    • 2 gare kipfilets
    • 1 eetlepel pindakaas
    • 1 scheutje sojasaus
    • 3 gepekelde jalapeno chilipepers, in plakjes gesneden
    • 120 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de knoflook en zout erdoor. Roerbak 1 minuut, en voeg dan, al roerende, de pijnboompitten toe en bak ze goudbruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de in blokjes gesneden gare kipfilet toe en bak een paar minuten om op te warmen. Roer de pindakaas, sojasaus, en jalapeno chilipepers erdoor tot de pindakaas is gesmolten. Giet het water erbij en breng aan de kook. Kook en roer tot de saus is ingedikt, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren