Toffeetaart

    Toffeetaart

    2keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit was het favoriete dessert van mijn overgrootoom. Elke keer als we dit gerecht eten in mijn familie denken we sterk aan hem.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 400 gr zoete gecondenseerde melk
    • 1 ei, losgeklopt
    • 110 gr pecannoten, fijngehakt
    • 40 gr individueel verpakte zachte toffees, onverpakt en in stukjes gehakt
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 115 gr zachte boter
    • 500 gr cakemeel
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 bakje (125 ml) slagroom (om mee te garneren)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een bakvorm in van 23x33 cm. Meng de gecondenseerde melk, 1 ei, pecannoten, toffeestukjes, en vanille-extract in een kom goed door elkaar, en zet opzij.
    2. Mix met een elektrische mixer de boter en 1 ei door het cakemeel in een schone kom, en klop het tot een grof kruimelmengsel. Vorm met de kruimels een taartbodem in de bakvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de bodem stevig is geworden, ongeveer 7 minuten. Verdeel de pecan-toffeevulling over de taartbodem, en bak tot de vulling stevig is geworden, 22 tot 30 minuten. Laat volledig afkoelen op een rooster en serveer met een toef opgeklopte slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren