Wentelteefjes met peer en amandelen uit de oven

    Wentelteefjes met peer en amandelen uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    30 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig en geslaagd gerecht als je een lekker ontbijt wilt serveren voor een grote groep gasten. Maak het de avond ervoor en zet in de koelkast zodat je 's ochtends meer tijd hebt om bij je gasten te zijn. Je hoeft het dan alleen nog maar in de oven te zetten.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 55 gr boter, in kleine blokjes gesneden
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 820 gr perenhelften uit blik, in de lengte doorgesneden in 4 dunne plakken
    • 1 zuurdesem brood (of oud witbrood), in blokjes van ong. 2,5 cm gesneden
    • 600 ml losgeklopte eieren
    • 350 ml melk
    • 25 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 25 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verdeel de boterblokjes gelijkmatig over een ovenschaal van ong. 25x35 cm. Strooi de bruine basterdsuiker over de boter. Leg de plakjes peer hier overheen in een enkele laag. Leg de blokjes brood in een laag over de peer.
    2. Doe de eieren, melk, suiker, vanille-extract, en amandelextract samen in een kom en meng goed; giet het mengsel gelijkmatig over de stukjes brood, zodat alles gelijkmatig wordt bedekt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet een nacht in de koelkast.
    3. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Haal de ovenschaal uit de koelkast terwijl de oven voorverwarmt.
    4. Bak de wentelteefjes in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van het brood goudbruin is en de eieren gestold zijn, 45 tot 60 minuten. Bestrooi met amandelschaafsel om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren