Steak met Marsala saus

    Steak met Marsala saus

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    De volle, gerookte smaak van de Marsala wijnsaus is perfect bij een goede lendebiefstuk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (500 gr) lendebiefstuk zonder been
    • een klontje boter
    • 75 gr champignon, in schijfjes
    • 85 gr ui, in ringen
    • 75 ml droge Marsala
    • 60 ml water
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 1/2 theelepel runderbouillon
    • 1 mespuntje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven op grillstand voorverwarmen en het rooster 8 cm boven de grill plaatsen.
    2. Snijd het vet van de biefstuk en leg deze op een koude bakplaat. 5 minuten grillen, vervolgens de biefstuk omdraaien en tot de gewenste gaarheid grillen; 3-7 minuten extra voor rare, 8-10 minuten voor medium.
    3. Intussen de saus bereiden: in een kleine sauspan de boter smelten en daarin champignons en uien al roerend gaar bakken. Marsala, water, peterselie, runderbouillon en peper erdoor roeren en in een open pan ong. 4 minuten laten sudderen tot de saus tot 175 ml ingekookt is.
    4. De biefstuk snijden en serveren met de Marsalasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren