Steak met Marsala saus

    • < />

    Steak met Marsala saus

    Steak met Marsala saus

    (21)
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De volle, gerookte smaak van de Marsala wijnsaus is perfect bij een goede lendebiefstuk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (500 gr) lendebiefstuk zonder been
    • een klontje boter
    • 75 gr champignon, in schijfjes
    • 85 gr ui, in ringen
    • 75 ml droge Marsala
    • 60 ml water
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 1/2 theelepel runderbouillon
    • 1 mespuntje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven op grillstand voorverwarmen en het rooster 8 cm boven de grill plaatsen.
    2. Snijd het vet van de biefstuk en leg deze op een koude bakplaat. 5 minuten grillen, vervolgens de biefstuk omdraaien en tot de gewenste gaarheid grillen; 3-7 minuten extra voor rare, 8-10 minuten voor medium.
    3. Intussen de saus bereiden: in een kleine sauspan de boter smelten en daarin champignons en uien al roerend gaar bakken. Marsala, water, peterselie, runderbouillon en peper erdoor roeren en in een open pan ong. 4 minuten laten sudderen tot de saus tot 175 ml ingekookt is.
    4. De biefstuk snijden en serveren met de Marsalasaus.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (21)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren