Steak met Marsala saus

    (21)

    De volle, gerookte smaak van de Marsala wijnsaus is perfect bij een goede lendebiefstuk.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (500 gr) lendebiefstuk zonder been
    • een klontje boter
    • 75 gr champignon, in schijfjes
    • 85 gr ui, in ringen
    • 75 ml droge Marsala
    • 60 ml water
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 1/2 theelepel runderbouillon
    • 1 mespuntje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven op grillstand voorverwarmen en het rooster 8 cm boven de grill plaatsen.
    2. Snijd het vet van de biefstuk en leg deze op een koude bakplaat. 5 minuten grillen, vervolgens de biefstuk omdraaien en tot de gewenste gaarheid grillen; 3-7 minuten extra voor rare, 8-10 minuten voor medium.
    3. Intussen de saus bereiden: in een kleine sauspan de boter smelten en daarin champignons en uien al roerend gaar bakken. Marsala, water, peterselie, runderbouillon en peper erdoor roeren en in een open pan ong. 4 minuten laten sudderen tot de saus tot 175 ml ingekookt is.
    4. De biefstuk snijden en serveren met de Marsalasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (21)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren