Pasta ovenschotel met 2 kazen en spekjes

    Pasta ovenschotel met 2 kazen en spekjes

    6keer bewaard
    1uur


    54 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke combinatie van pasta, twee kazen, spekjes, en sjalotjes, geserveerd in een romige saus met een knapperig korstje. Dit gerecht kan niet goed worden opgewarmd, omdat de room dan kan gaan schiften. Dien dus onmiddelijk op en bewaar geen restjes.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gr penne pasta
    • 6 plakjes spek (of spekblokjes)
    • 100 gr paneermeel
    • 55 gr boter, gesmolten
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 sjalotjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels bloem
    • 950 ml slagroom
    • 1 theelepel fijngehakte verse tijm
    • 115 gr jong belegen kaas
    • 225 gr extra belegen kaas
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    3. Leg de plakken spek in een grote, diepe koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur aan beide kanten gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Leg de plakjes spek op een met keukenpapier beklede plaat, en reserveer de rest van het bakvet. Snij het spek in stukjes als het is afgekoeld. Doe de spek, paneermeel, boter en gehakte peterselie in een kom en zet apart.
    4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en sjalotten, bak, al roerende, totdat de sjalotjes zacht en glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg het bakvet van de spekjes en bloem toe. Bak en roer 1 minuut, en klop dan de slagroom en tijm erdoor. Blijf roeren en kook totdat vloeistoffen met 1/3 verminderd zijn. Voeg de kazen toe, en roer totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Roer de penne pasta erdoor. Schenk het pastamengsel over in een ovenschaal van 23x33 cm. Bestrooi met paneermeel.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de kruimels goudbruin zijn en de saus borrelt, ongeveer 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren